Pages

Tuesday, October 16, 2012

POZIV na 57. Sajam knjiga u Beogradu


Za 57. međunarodni Sajam knjiga u Beogradu biće objavljena knjiga

VELIKA ZVER 666, PROROK NOVOG EONA

u izdanju IP Ukronija, Beograd.
Štand IP Ukronija nalaziće se u hali 1 Sajma.

Knjiga VELIKA ZVER 666, PROROK NOVOG EONA predstavlja temeljnu knjigu za razumevanje ličnosti, života, dela, učenja i zaveštanja Alistera Kroulija. To je nezaobilazna knjiga za svakog istinskog proučavaoca teleme i telemitske magike, ali i za svakog ozbiljnog istraživača zapadne i istočne ezoterije.
U knjizi nije dat samo Kroulijev život, već je obuhvaćeno i objašnjeno njegovo učenje - telemitska magika, zasnovano na mističnoj filosofiji i etici teleme, jedinstvenom sistemu koji čini sintezu različitih mističnih i okultnih učenja, metoda i tehnika Istoka i Zapada.

"Kada govorimo o magici Alistera Kroulija, mislimo na telemitsku magiku. Ako hoćemo da damo opštu skicu sistema telemitske magike, onda bismo je okarakterisali kao sintezu doktrine Knjige Zakona, misticizma indijske tradicije joge i tantre, okultne inicijatičke škole Zlatne Zore, seksualne magije O.T.O.-a, hebrejske kabale i magijsko-mističko-misterijske tradicije Egipta i Grčke. Međutim, u magici su prisutni elementi taoističke filosofije, budizma, šamanističke tehnike, alhemije, moderne zapadne filosofije, psihoanalize i još mnogo toga.

Struktura magike je krajnje složena. U okviru magike prepoznajemo sledeće grane: kabala, joga, ceremonijalna magika, divinacija, Tarot, šamanizam, komparativna mitologija, komparativni misticizam, misterijske tradicije, astralna magika, komparativni simbolizam, magička istorija, komparativni paganizam, magička filosofija, magička psihologija, i dr."


Pripremite se za ISTINSKI ŠOK ČITANJA!

Ova šokantna biografija deluje kao najzanosniji triler. Ako izdržite do poslednje stranice, doživećete transformaciju, i shvatićete zašto je ovaj čovek majstor magike, „nauke i umetnosti izazivanja promena u skladu sa voljom“.«


SAZNAJTE KO JE BIO OVAJ ČOVEKkoji je sebe nazivao poslednjim prorokom, Velikom Zveri i identifikovao se sa fatalnim brojem 666 iz Apokalipse, autentični mistik, najveći mag XX veka, ekstatični pesnik, neiscrpni ljubavnik hiljada žena i desetina muškaraca, čovek koji je napisao nekoliko stotina dela najrazličitijeg karaktera i sadržine, kojem je reč „nemoguće“ bila strana, čovek sa hiljadu lica i pseudonima koji je voleo bez ostatka, dvostruki špijun, ekstremni alpinista, briljantni mislilac, nezadrživi avanturista, pasionirani lovac?

 Knjiga vešto i argumentovano razbija sve iluzije koje su decenijama gajene o Krouliju i daje potpuno drugačiju sliku o čoveku čiji je čitav život bio jedna velika borba za slobodu.

No comments: