Pages

Friday, September 21, 2012

OBJAVA REDA A.L.A.





OBJAVA REDA A.L.A.







Ordo A.L.A.


Red A.L.A., čiji je puni naziv: Ordo Astrvm Lami Adamantinvm (A.L.A.), ili Red Lamove Dijamantske Zvezde, predstavlja telemitski red čija je misija dvostruka:

a)        da uspostavi i proširi zakon Teleme, u njegovoj dvostrukosti, kao zakon Volje (QELHMA) i zakon Ljubavi (AGAPH);
b)        da uspostavi i razvije teoriju i praksu Eugnozije, koja predstavlja specifičan oblik Telemitske Magike. Eugnozija se najjednostavnije može definisati kao telemitska gnoza, odnosno kao nauka i umetnost Igre, koja uključuje primenu različitih metoda i praksi, u cilju buđenja i spoznaje istinske Volje, u zvezdanom sjaju čistog Sopstva.

A.L.A. je red koji daje istinsko znanje i put individuacije. On daje znanje LVX-a i NOX-a, u čistom svetlu ekstatične spoznaje. On ne pravi nikakve kompromise, proganjajući dogmu i laž, obmanu i zavist, mržnju i žalost. On ne daje nikakva obećanja koja nije u stanju ispuniti. On se ne nameće i ne prisiljava. On ne traži, jer oni koji traže doći će njemu. On ne raspravlja. Nije li rečeno: Čini što ti je volja neka bude sav zakon.



A.L.A. je red koji inicira individualnost i slobodu, koji budi istinsku volju i istinsku ljubav. Ali, osuđuje egoizam i samoljublje, licemerje svake vrste! U njemu gori ljubav Nuite i volja Hadita. On podstiče duh kreativnosti, inventivnosti, rada, istrajnosti, hrabrosti, volje. Svaki muškarac i svaka žena je zvezda. Ovo je red koji poseduje svetilište gnoze, a ono se čuva oružjima Sfinge. Ta oružja su: vrlina Volje, vrlina Hrabrosti, vrlina Znanja i vrlina Ćutanja.
Svako ko ovo razume, pozvan je da dođe! Ali i oni koji to ne razumeju, pozvani su da razumeju!

Dođite! svi vi, i saznajte tajnu koja još ne beše otkrivena.
K meni! K meni!
Ali vi, o moj narode, ustanite i probudite se!
Zaista! svetkujte! radujte se! nema bojazni odsad nadalje. Rastapanje, i večita ekstaza su u poljupcima Nu-e.
Zapamtite svi da je postojanje čista radost; da su sve patnje samo kao senke; one prolaze i prestaju; ali ima nešto što ostaje.

Zainteresovani za red A.L.A. mogu da nas kontaktiraju


                                                                                   
Fra\V.A.V.

Superius A.L.A.

No comments: