Pages

Thursday, November 9, 2017

NOVE KNJIGE OBJAVLJENE U OKTOBRU 2017

Dragi prijatelji,

Objavljene su mi tri nove knjige u oktobru 2017. godine, u izdanju Esotheria, Beograd:
  • Adam Alteon: Svetlo u čoveku - prva knjiga iz eugnozije - novo izdanje!
  • Adam Alteon: Velika Zver, prorok novog eona - novo izdanje!
  • Adam Alteon: Hram ekstaze - nova, druga knjiga iz eugnozije!
 Sve knjige možete naručiti od izdavača, a jedan manji deo preko mene.
I.P. Esotheria Beograd


1. Svetlo u Čoveku:"Pokazavši da se u tajanstvenim i zamršenim šiframa Knjige Zakona kriju veličanstvene formule od praktične vrednosti,  Alteon kristalno jasnim i jezgrovitim stilom razvija svoju jedinstvenu filosofiju ŽIVOTA, pišući o: ...dubokim misterijama čovekovog duhovnog bića... smislu egzistencije i cilju čovekovog duhovnog uzdignuća... o Čoveku i Bogu... Prosvetljenju... Telemi i Magici.... Sopstvu i magičkoj personi...duhovnim slojevima Čoveka...Drvetu Života...simbolici Kruga, Krsta, Pentagrama i Trougla...
 „...zato nam je neophodan novi pogled na svet, jedna radikalno nova filosofija, na potpuno novim vrednostima i paradigmama. To treba da bude filozofija vraćanja izgubljenog poverenja u Čoveka, povratka njegove slave i veličanstvene pozicije koju zauzima u univerzumu. To je koncepcija koja predstavlja Čoveka onakvim kakav jeste, Čoveka koji traga: za smislom, za Bogom, za razumevanjem samog sebe.“
Svaka aktivnost, svaki čin i svako iskustvo je sveto i posebno. Ne postoje sveti i profani činovi. Svaki čin je podjednako svet, jer svaki je zakonit u jednom određenom trenutku. Ova svetost proizlazi iz fundamentalnog jedinstva svih stvari, fenomena i bića.“
Iz recenzije spisa Zvezda u Zmiji:
Autor je napisao izvrstan materijal, možda to možemo zvati i esej o „The Khabs and the Khu“.
Materijal je jezgrovit i s obzirom na obimnost maksimalno jasan. Autor je pokazao zavidan talent i potvrđuje da okultna nit sa podrućja ex-Yu neprekinuto nastavlja svoje unutrašnje tokove preko nadarenih pojedinaca. Nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti od istog autora imati mogućnost da čitamo još ovako kvalitetnih i nadahnutih tekstova. (Master Leo)

2. Hram ekstaze


"U svojoj knjizi pod naslovom Hram ekstaze, Ostvarenje ekstaze kroz jedinstvo sa svojim istinskim Ja, principi i praksa eugnozije -  telemitske tantre, Adam Alteon nam otkriva ključne principe i aspekte teorije i prakse svog jedinstvenog duhovnog sistema eugnozije. Ovo je druga knjiga o eugnoziji i nadovezuje se na prethodnu knjigu Svetlo u čoveku (uvod u eugnoziju). Ona predstavlja nastavak i dalju razradu teorijske osnove eugnozije, ali daje i širi pregled praksi, izlažući detaljniji opis i analizu temeljnih eugnostičkih praktičnih tehnika.
Najpribližnije bi se eugnozija mogla definisati kao integralan sistem samospoznaje koji obuhvata niz različitih tehnika i metoda sa ciljem spoznaje svog istinskog Ja i ostvarenja kontinuiranog stanja jasne, svetle i ekstatične svesti. Cilj eugnozije je oslobođenje čoveka kroz neprestanu ekspanziju, razvoj svih potencijala i transcendenciju. Ključni proces eugnozije sastoji se u pronalaženju i osvešćivanju istinskog Ja, koje je središte našeg bića, naša najintimnija i najistinskija stvarnost. Kada čovek spozna svoje istinsko Ja, odnosno Sopstvo, od tada nadalje on postaje svestan celine i sakralnosti sveta. Ta samosvest otvara beskonačne mogućnosti uticaja, interakcije i stvaranja.
Eugnozija je put samoispitivanja i ekstaze. To je jedna beskonačna igra svesti, kontinuitet stapanja subjekta i objekta, čiji proizvod je sveprožimajuća ekstaza. Ne postoji ništa što je van dometa svesti, svaka promena doživljava se jednako unutra i spolja, jer čovek je mikrokosmos i obuhvata sve što i makrokosmos. Otuda je sjedinjenje ključni čovekov odgovor na pitanja i izazove koje mu postavlja život – sjedinjenje koje proizvodi ekstazu i izaziva igru."

3. Velika Zver

"

Saznajte ko je bio čovek koji je sebe nazivao poslednjim prorokom, Velikom Zveri i identifikovao se sa fatalnim brojem 666 iz Apokalipse – autentični mistik, najveći mag XX veka, ekstatični pesnik, ljubavnik hiljada žena i desetina muškaraca, čovek koji je napisao nekoliko stotina dela najrazličitijeg karaktera i sadržine, čovek sa hiljadu lica i pseudonima, dvostruki špijun, ekstremni alpinista, briljantni mislilac, nezadrživi avanturista, pasionirani lovac?
Sveobuhvatna senzacionalna i dokumentovana biografska studija o čoveku kojeg je žuta štampa prozvala „najgorim čovekom na svetu“, koji je za života bio enigma, verovatno najkontroverzniji čovek svih vremena. Knjiga vešto i argumentovano razbija sve iluzije koje su decenijama gajene o Krouliju i daje potpuno drugačiju sliku o Velikoj Zveri 666.
„Razmahanost, ekstravagancija i ekscentričnost, pustinjaštvo i bujnost talenta, bezobzirni egoizam i krajnja velikodušnost, buntovništvo, ambicija koja nema granica, skoncentrisani u jednoj osobi, jednom čoveku. Na samom početku istraživanja prave istine o ovom čoveku, nailazimo na raskrsnicu. Jedan put je ono što je fama o njemu, i to su mitovi, priče i fantazije o njegovim „moćima“, dogodovštinama, avanturama, jednom rečju predstava o njemu kao nadmoćnom magu i proroku, savršenom, neuništivom i bezgrešnom. Drugi put, koji se ukršta sa prvim, je ono što je ponovo fama o Krouliju, ali negativna, gde se on predstavlja u najcrnjem mogućem svetlu, kao šarlatan, prevarant, razvratnik, crni mag, satanista, koji je bezobzirno gazio po ljudima, sebično sledeći samo sopstvene interese i želje.“


No comments: