Pages

Sunday, December 9, 2012

Azsacra Zarathustra: Apsolutna revolucija ili filosofija Ništa-Volje


Mistik, revolucionarni i radikalni mislilac, pesnik, aktivista, reditelj, mecena, ratnik, Azsacra Zarathustra, začetnik je potpuno novog načina kreativnog izražavanja.
Ruskog porekla, Azsacra promoviše obnovu indoevropejstva, kult indoevropskog svejedinstva
Azsacra Zarahustra je jedan od najneobičnijih kreativnih ljudi danas. To je čovek čudovišnih sposobnosti i besprimernog životnog stila.
On je nastavio upravo od one tačke gde su stali svi drugi. Ubivši Natčoveka, zasnovao je filosofiju "Iznad iznad", koja prevazilazi i ono "iznad" i samog čoveka, postavši tako Gospodar Smrti i Ništavila. Formulanjegove jedinstvene akcione filosofije je Ništa-Volja. Kada postignemo stanje Ništa (ništastvenost) možemo činiti Sve, tj.postajemo inkarnacija Volje za Moć.
Azsacra je ubio sopstveno telo, izvodeći najneverovatnije eksperimente na sebi, izlažući se stravičnim rizicima. Samo gledanje tih scena nije za svačije srce.U jednoj sceni ga škorpion ubada u jezik, koji je on mirno i spremno isplazio, u drugoj mu orao oštrim kljunom kida tetive na šaci, u trećoj se izlaže ujedima zmije, dok ga u drugim scenama muče najstrašnijim mukama.
Usuđujem se da izjavim da je Azsacra Zarathustra poslednji istinski prorok koji nagoveštava apsolutnu revoluciju iznutra, prevrednovanje vrednosti.
Na internetu ima puno informacija o Azsacri. Evo jednog odličnog informativnog sajta: http://www.azsacra-zarathustra.ru/index-e.php
Neka od važnijih Azsacrinih dela: The Atoms of Kshatriyas, UEbernoumen, The Doctrine of Nihil-Will, The Death of Over-Man, i dr.


No comments: